Nike Herenschoenen Competition wit oranje zwart veelkleurig hardloopschoenen 270 totaal 106 Air Max rrCdBqw Nike Herenschoenen Competition wit oranje zwart veelkleurig hardloopschoenen 270 totaal 106 Air Max rrCdBqw Nike Herenschoenen Competition wit oranje zwart veelkleurig hardloopschoenen 270 totaal 106 Air Max rrCdBqw Nike Herenschoenen Competition wit oranje zwart veelkleurig hardloopschoenen 270 totaal 106 Air Max rrCdBqw Nike Herenschoenen Competition wit oranje zwart veelkleurig hardloopschoenen 270 totaal 106 Air Max rrCdBqw Nike Herenschoenen Competition wit oranje zwart veelkleurig hardloopschoenen 270 totaal 106 Air Max rrCdBqw Nike Herenschoenen Competition wit oranje zwart veelkleurig hardloopschoenen 270 totaal 106 Air Max rrCdBqw
Beleidsbepalend en strategisch HR Business Partner worden?
Klik hier voor meer informatie!New Balance · Sneakers Ms574aw zoeken 574 gOq0gwv
New ⋆ Ms574ktb 574 Balance Zwart pl Afstand xBqfaR8xw

Page content

Home 270 totaal Max oranje Herenschoenen Nike zwart 106 veelkleurig Air wit Competition hardloopschoenenBlog overzicht De wendbare organisatie Verse Foam zwart blauw Heren Loopschoenen V2 New schwarz Balance Blauw Blauw Vongo p6qBttEx Hoe krijg je honderden mensen tegelijk enthousiast om samen te werken?270 hardloopschoenen Max zwart Air Herenschoenen wit oranje 106 veelkleurig totaal Nike Competition

article content

31 maart 2014
hardloopschoenen Competition oranje wit zwart 270 Herenschoenen 106 totaal Air veelkleurig Nike Max

Via Facebook kwam ik onderstaand filmpje tegen met reacties als ‘Wow! That’s cool’. Ik was meteen nieuwsgierig! Ik werd helemaal meegevoerd op het ritme, de klanken en de woorden. Wat mij vooral bijbleef was de relaxte manier waarop de gezamenlijke afstemming van beweging, zang en ritme van deze grote groep jonge mensen plaatsvond. En dan nog eens met een indrukwekkend muzikaal resultaat. Ik vroeg me af: “Hoe kan dit? Hoe krijg je honderden mensen tegelijk enthousiast om samen te werken en tot dit geweldige resultaat te komen?”

Achter het tot stand komen van deze Ierse versie van de ‘Cup Song’, blijkt een bijzonder gedachtegoed te zitten, gericht op samen leren en samenwerken op basis van vijf pijlers. Dit zijn inspirerende adviezen om een verandering (bijvoorbeeld een nieuwe manier van werken) in een grote organisatie voor elkaar te krijgen. En dan wel zodanig, dat bij alle medewerkers zelfvertrouwen en enthousiasme ontstaat, voor het nieuwe, hetgeen dat nieuw geleerd moet worden.

Vijf pijlers van samen leren en samenwerken

270 veelkleurig Max zwart oranje Competition totaal Nike wit Air Herenschoenen hardloopschoenen 106

 1. Beleef ‘het nieuwe’: Doe het zo vaak als je kunt, elke dag. Help iemand anders te leren wat je zelf hebt geleerd: het onderwijzen van anderen is een geweldige manier om concepten in je eigen geest eigen te maken en om jouw vertrouwen en comfort met ‘het nieuwe’ te verhogen.

2. Besteed er veel tijd aan: De belangrijkste factor is hoeveel tijd je ondergedompeld bent in ‘het nieuwe’. Dat betekent luisteren, herhalen, vertellen en doen. Dus niet alleen uitleg krijgen, maar ook luisteren naar collega’s.

3. Word gemotiveerd en blijf gemotiveerd: Multicolor Trainers Gratis bezorging 574 New Nz Balance zq4868Motivatie is misschien wel de meest invloedrijke factor in het leren van ‘het nieuwe’. Je moet het willen doen. Motivatie en succesvol leren beïnvloeden elkaar – motivatie verbetert het succes en succes verbetert motivatie. De wens om ‘het nieuwe’ te leren voor het eigen belang – is aanzienlijk effectiever in het leren op lange termijn, dan externe beloningen zoals hoge beoordelingscijfers of lof.

4. Ontspan en geniet: Maak je geen zorgen over wat je nog niet begrijpt of kan. Het maakt niet uit. Het ‘nieuwe’ zal geleidelijk duidelijker worden voor jou. Maar zorg ervoor dat je genoeg tijd doorbrengt met ‘het nieuwe’. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Angst zal jouw vooruitzichten voor succesvol leren belemmeren. Medewerkers die niet bezorgd zijn over het maken van fouten en die bereid zijn om te proberen, zelfs als ze er niet zeker van zijn dat ze zullen slagen, zijn veel succesvoller in het leren van ‘het nieuwe’, dan medewerkers die ‘het nieuwe’ uit angst uit de weg gaan.

5. Maak fouten: De beste tip in het leren van ‘het nieuwe’ is om te proberen! Ga je gang en wees niet bang om fouten te maken. Je bent verzekerd van veel fouten maken; het is een deel van het leerproces. Als angst voor fouten je tegenhoudt, zal je nooit iets nieuws leren.

Verandermanagement

Hoe krijg je 600 mensen enthousiast om samen te werken en te komen tot een geweldig resultaat? Wat ik leer van de Cup Song, vertaal ik nu naar verandermanagement in organisaties:

  • Veiligheid: Hoe veilig is het er? Mogen er fouten gemaakt worden?
  • Motivatie: Zijn medewerkers gemotiveerd? Waar zit de weerstand? Zijn doel en verandering helder? Wat is de impact voor hen?
  • Leren van elkaar: Wie zijn enthousiast? Wie zijn de ambassadeurs? Hoe kunnen zij anderen enthousiast maken?

    Nike Herenschoenen Competition wit oranje zwart veelkleurig hardloopschoenen 270 totaal 106 Air Max rrCdBqw

  • Diverse interactievormen: Hoe zijn medewerkers geïnformeerd? Hoe zijn ze erbij betrokken?
  • Creatieve werkvormen: Hoe zijn medewerkers er zelf mee bezig?
  • Tijd vrij maken: Hoeveel tijd besteden medewerkers aan de verandering?
  • Ontspanning: Is de leiding relaxed of gestrest? Hoe zorg je voor plezier in het experimenteren en het vieren van successen?

 Een vraag voor jou

574 Ml574ouc Sneakerjagers Outdoor Natural New Balance Fqv5P

Hoe kan jij als HR professional directie en management adviseren bij verandertrajecten? Heb je hier vragen over of wil je advies, ik help je hier graag bij! Ik geef zelf de modules strategisch adviseren in onze HR opleidingen, wie weet ontmoet ik je daar!

Jacqueline Crijns studeerde Klinische Psychologie en Arbeid- & Organisatiepsychologie. Zij werkte als HR(D) Adviseur bij diverse organisaties, zoals de Politie en de Efteling. Jacqueline heeft een ruime ervaring met trainingen op het gebied van werving en selectie, performancemanagement, verzuimbegeleiding, onderhandelen, mediation en adviesvaardigheden. Binnen Van den Broek en Partners adviseert en traint zij op uiteenlopende terreinen en coacht individueel en teams.

‘Mijn passie is jou, ook binnen een groep of team, stappen te laten zetten in de door jou en de organisatie gewenste richting. Door persoonlijke aandacht voor en ‘spiegelen’ van jouw gedrag, werkwijze en proces werken wij samen aan blijvende verbeteringen’.Balance Natural Slide wl574clb New 574 Outdoor Culture qSEEFw

Natural Lifestyle Classic Noordzee New Balance 574 Outdoor Schoenen qHPnEZ
ReactieHerenschoenen zwart Air Max hardloopschoenen wit Competition 270 totaal Nike 106 oranje veelkleurig

Comment Section

Classic Lifestyle Natural 574 Noordzee Outdoor Balance Schoenen New X4qI1wxn

0 reacties op “Hoe krijg je honderden mensen tegelijk enthousiast om samen te werken?

Plaats een reactie Balance Bezorging New 20 Kids Gratis Vanaf Wehkamp Bij 6qxdwU

oranje Herenschoenen 270 Max hardloopschoenen 106 Nike Competition Air totaal wit veelkleurig zwart


*

*Max Herenschoenen veelkleurig hardloopschoenen Air totaal zwart wit Competition 106 Nike 270 oranje (Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)


Anderen bekeken ook:

Heren Sneakers 2013 Sports Christmas White Ms Air Nike Limited Max vx7A0ARq